MÅNGA UNDRAR

 1. Har ni slutat tillverka kanelsticks?
  Fr om september 2019 utgick Vilmas kanel fikasticks från ICAs sortiment.  Det var främst ICA som sålde denna produkt i Sverige.  Vi tillverkar inte längre receptet som sticks, dock du kan köpa som kex (det är exakt samma recept, endast i en annan storlek) från Knäckebröd Online.
   

 2. Var kan jag köpa era produkter?
  Bäst sortiment finns i större ICA butiker, framför allt på ICA Maxi och ICA Kvantum.  Ett begränsat sortiment finns i större COOP butiker.  OBS att produkterna finns oftast på den vanliga knäckebrödshylla, ej vid glutenfria produkter. 
  I Stockholm hittar du även dem på NK (bageri), Wijnjas Grosshandel på Kungsholmen, och på Arlanda (i Deli butikerna efter säkerhetskontrollen).  Du kan även köpa på nätet från Knäckebröd Online och  Mathem.

   

 3. Jag hittar inte i min butik
  Kolla vid vanligt knäckebröd, ej glutenfria produkter.  Du kan alltid tipsa din lokala ICA handlare att ta in produkterna.  De kan även beställa en låda åt dig från ICAs centrallager.  ICAs artikelnummer är

     NYTT!   FAB Deli 80% Fröknäcke (15 paket): 243758   
     NYTT!   FAB Deli 50% Proteinknäcke (15 paket): 243757
     NYTT!   FAB Deli 98% Frökex (10 paket): 243756
                   Vilmas Sesam knäckesticks (16 paket):  241661
                   Vilmas Rosmarin knäckesticks (16 paket): 241657
                   Vilmas Svart & vit knäckesticks (16 paket): 241658
     

 4. Kan jag köpa direkt från er?
  Eftersom produkterna lätt går sönder under transport har vi ingen nätbutik, men du kan köpa på nätet från Knäckebröd Online och  Mathem.

   

 5. Är alla produkter glutenfria?
  Alla produkter med bakdatum from september 2017 är glutenfria. 
  Bageriet är certiferade av Svenska Celiakiförbundet. 

   

 6. Vad har hänt med Vilmas fröknäcke?
  Fr om september 2019 ersätts Vilmas fröknäcke och havreknäcke av FAB Deli produkter.
  Degen till det gamla fröknäckereceptet hade en stark tendens att bli smulig, vilket ledde till ett spill på mer än 50% av ingredienserna. Detta bidrog till problem för personalen som upplevde stress att leverera en kvalitetsprodukt, då stora mängder färdiga bitar fick slängas p.g.a. de inte var hela. Arbetsledaren hade t om sömnproblem inför produktion av fröknäcke p.g.a. ångest.  Detta läge var inte hållbart, varken för personalen eller miljön. Därför har vi tillsammans utvecklat ett nytt recept, där knappt någonting kastas längre och som dessutom kan produceras i en betydligt lugnare arbetsmiljö.  Efter att en test med en version med 75% frön fick tummarna ner av fler under hösten, har vi anpassat receptet igen med mer havre i degen, som ger god smak och en mer spröd textur. 
  Till dig som önskar ännu mer frön och färre kolhydrater tipsar vi om nyheten "Simply Seeds", som bakas enbart på frön och lite salt och har endast 8% kolhydrater.

   

 7. Vad är det för sirap som används?
  Vissa av Vilmas recept innehåller ekologisk bagerisirap, gjort av sockerrör. 
  Det är alltså inte majssirap. 

   

 8. Kan ni bidra med sponsring?
  Det är väldigt många som efterfrågar sponsring av oss och vi har bestämd oss att endast bidra till föreningar som kan hämta själva från bageriet i Hofors.  Vi kan i dessa fall erbjuda andrahandssortering, testprodukter eller produkter med kort hållbarhet.  Till andra, inkl privatfester, ber vi er snällt att köpa produkterna från din lokalbutik.  På detta sätt stödjer du ekologisk jordbruk och det är absolut det mest miljövänlig sätt att få tag på våra produkter.  I sammanhanget av ett evenemang eller en fest är det en liten kostnad och vi tackar för samarbetet!

FJÄLLBERGETS BAGERI & DELIKATESSER AB