top of page

ALLERGENER

Vårt bageri är dedikerat GLUTENFRITT och VETEFRITT.
Inga produkter som innehåller gluten är tillåtna inom produktionsområdet.

 

Vi planerar vår produktion noggrant för att undvika korskontaminering. Efter produktion där vi använt någon allergen (mjölk, sesam) producerar vi endast produkter som innehåller samma allergener resten av veckan. Utöver daglig städning så har vi en noggrannare städning varje Fredag där alla arbetsytor och maskiner är noggrant desinficerade och rengjorda. Vi förhåller oss till ekologisk produktion på samma sätt: Efter användning av några konventionella produkter så desinficeras och rengörs alla produktionsytor innan någon ekologisk produkt produceras.

WHEAT
FREE
GLUTEN
FREE

Allergener vi använder i nuläget (April 2022)

SESAMFRÖN

Vi använder hela eller malda sesamfrön i dom flesta produkter. För produkter som inte innehåller sesam markerar vi att dom ”kan innehålla spår av sesam” och vi rekommenderar att dom med allvarlig sesamallergi inte äter våra produkter. .

MJÖLKPROTEIN & VASSLEPROTEIN

Används endast i ”Swedish Protein Deli” produkter samt FAB Deli 50% Proteinknäcke.

​​

 

 

HAVRE

Havret vi använder är certifierat glutenfritt och ekologiskt och varje batch är testad innan vi mottar det. Eftersom vissa personer som är känsliga mot gluten också kan reagera på havre så är alla våra produkter som innehåller havre märkta med en kod, som börjar med "OATS", utfärdat av Svenska Celiakiförbundet.

BOVETE

Inte ansett som en allergen, organisk bovete används i alla ”Vilmas” produkter och dom med känslighet mot bovete bör inte äta dessa produkter.

Allergener vi har använt förr (Nu upphört)

NÖTTER (MANDLAR & HASSELNÖTTER)

Användning upphörd November 2018.

GLUTEN (VETE, RÅG, KORN)

Användning upphörd Juli 2017, varefter hela bageriet rengjordes över 5 veckor innan det öppnades igen för dedikerat glutenfri produktion. Alla ytor testades för gluten.

​​

 

 

FB logo flagga.png
bottom of page